WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Meeuwen  3 - 2  (2-0)

DATUM 04-03-2011  21:20

DOELPUNTEN 13’ 1-0 ACHADOUD Omar, 14’ 2-0 ACHADOUD Omar, 27’ 2-1 DESMET Alexander, 31’ 2-2 BATTISTA Fabio, 39’ 3-2 ACHADOUD Omar

VERSLAG Gisteren avond de eerste topper in eigen huis tegen noorderbuur Meeuwen. Meeuwen stond op 5 punten geposteerd op plaats 3 in de rangschikking. En met een wedstrijd minder gespeeld te hebben ging het duel dus om de 2e plaats in het kampioenschap. En Celtic speelde een eerste helft op een, volgens de altijd kritiek hebbende coach Ribeiro, nog nooit gezien top niveau ! En dat was ook nodig, gezien de 2 topschutters Huyuk & Salmy geel geschorst op de tribune zaten. Achterin stond Vescera & Abidar méér dan aardig hun mannetje en de anderen vlogen gewoon in een peilsnel tempo over het veld, waarop het méér ervaren Meeuwen gewoon geen antwoord vond. Na een aantal dijken van doelkansen kwam Celtic dan toch op voorsprong via Achadoud even voorbij halfweg de eerste periode. Een minuutje later verdubbelde hij die voorsprong en dus het was al Celtic wat de klok sloeg in de eerste periode en ondanks een bal op de paal van Van Seggelen een minuutje voor de rust had Meeuwen ook al tegen de forfaitscore kunnen aankijken. Doch het bleef 2-0.

Niemand geloofde nog in een kans voor Meeuwen en Celtic flitste ook in de beginfase van de 2e periode opnieuw, met enkele knappe doelkansen. Doch nadat Celtic met 2 man alleen op doelman Buntinx afging, en niet scoorden, counterde Meeuwen scherp en kon Desmet de aansluiter binnen ringeloren. Celtic is niet onder de indruk en creeert nog 2 onmogelijk te missen kansen via El Ouadi en Abidar. En toch werd de gelijkmaker op een knappe uitbraak van Meeuwen gescoord door Battista, even voorbij halfweg de 2e periode. Plots wordt de zekerheid van Celtic schade toegediend en Meeuwen krijgt nog 2 aardige kansen om de 2-3 te scoren. Maar ook Celtic blijft bij wijlen erg gevaarlijk en in de 39’ kan Achadoud voor een 3e doelpunt zorgen. Celtic krijgt nog een 10m, maar Buntinx verhindert El Ouadi om te scoren. Doch ook Meeuwen scoort niet meer en dus blijft de spannende wedstrijd af te lopen in een overwinning voor Celtic, dat mede door het verrassende verlies van Zolder in eigen huis van Schoten (het werd daar 7-9) ook de nieuwe leider wordt in de tussenstand.

En het moet ook gezegd. De topper werd behoorlijk geleid door ref. Verheyen en Lambrecht en Meeuwen toonde zich een méér dan sportieve tegenstander, ook in het verlies. Er waren kansen voor Meeuwen en dan is verliezen door zo laat nog een doelpunt te moeten slikken altijd balen. Maar over de hele partij denk ik te mogen stellen dat Celtic verdiend heeft gewonnen. De troeven werden volledig op tafel gegooid en ondanks het uitvallen van Teodori, en de schorsing van topschutters Huyuk en Salmy, toch nog kunnen winnen van een voltallige naaste achtervolger. Dan kan ik enkel maar zeggen chapeau jongens voor het geleverde werk.